Тести показують, що сполуки під назвою малацидини, знищують кілька бактеріальних захворювань, які стали стійкими до більшості існуючих антибіотиків, зокрема це мікроби золотистого стафілокока, розповідоає ВВС Україна.

Золотистий стафілокок викликає у людей такі захворювання як сепсис та пневмонія.

Експерти кажуть, що опублікована в Nature Microbiology робота дає надію, адже стійкі до ліків хвороби – це одна з найбільших загроз для глобального здоров'я.

Вони вбивають близько 700 тисяч людей на рік, а тому терміново потрібні нові види лікування.

У ґрунті мешкають мільйони різних мікроорганізмів, які виробляють багато потенційного терапевтичних сполук, включаючи нові антибіотики.

Команда доктора Сіана Брейді в університеті Рокфеллера в Нью-Йорку займалась їхнім викопуванням.

Вони використовували метод генної секвенції для аналізу понад тисячі зразків ґрунту, взятих з усіх куточків США.

Дослідники випробовували новий антибіотик на щурах. Спочатку гризунам дали золотистий стафілокок, а згодом лікували інфекцію шкіри новим антибіотиком. Все спрацювало.

Тож, науковці працюють над покращенням ефективності препарату, сподіваючись, що його можна перетворити на справжні ліки для людей.

Доктор Брейді каже: «Неможливо сказати, коли такий антибіотик потрапить в клініки. Це лише ранній етап відкриття. Це довгий і важкий шлях, від початкового відкриття антибіотика до клінічного використання сполуки».

ІА "Вголос": НОВИНИ