Переговорний процес щодо поєдинку між Василем Ломаченком і Теофімо Лопесом не зрушився з місця. Американський чемпіон світу за версією IBF відмовляється прийняти фінансові умови поєдинку.

Боб Арум, глава промоутерської компанії Top Rank, що організовує бій, розповів останні деталі з підготовки шоу. Про це інформує ESPN.

Арум нагадав, що Ломаченко пішов на поступки та відмовився від частини гонорару.

«Ломаченко добровільно, з урахуванням обставин, погодився на зменшення гонорару, щоб тільки ми були здатні організувати їх бій», – підкреслив глава Top Rank.

Боб Арум вважає, що немає нічого погано в тому, що Лопес вимагає більший гонорар. Втім, функціонер заявив, що в період «коронакризи» компанія не отримує максимальний дохід з різних грошових потоків.

«Теофімо повинен розуміти, що його бажання отримувати контракт з розрахунку 2,5 – 3 мільйони доларів, куди входить частина від продажу квитків і ще мільйон від PPV, – це не про нинішню ситуацію. Потоки доходів пересохли, що, звичайно, не означає, що він не повинен отримувати великий гонорар. Він його і отримає. Але, ясна річ, не вийде дати йому стільки, скільки дав би без глобальної кризи, тому як немає прибутку за квитки і PPV. Все просто», – зазначив Арум.

Арум запевнив, що Ломаченко і Лопес отримають хороші гонорари.

«Ми ніколи не платимо бійцям менше їх мінімальної вартості. Упевнений, ми з Теофімо домовимося, він хороший хлопець», – резюмував Арум.

Бій боксерів повинен відбутися 3-го жовтня. На кону стоятиме звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі. Лопес володіє титулом IBF, а Ломаченку належать пояса WBC, WBA, WBO.

Несподівано поєдинок опинився під загрозою зриву. Лопеса не влаштував гонорар, який склав 1,2 мільйона доларів.

Українець погодився битися за 3,25 мільйона доларів, але згодом відмовився від частини заробітку.

Команда Лопеса погрожувала знайти іншого суперника. Зрештою, Теофімо заявив, що перемовини щодо поєдинку ще тривають.

Раніше американський боксер Теофімо Лопес заявив, що він має до Василя Ломаченка особисту неприязнь.

ІА "Вголос": НОВИНИ