[media=156615,156616,156617,156618,156619,156620,156621] Про це розповів настоятель Гарнізонного храму Петра і Павла, голова Центру військового капеланства отець Степан Сус, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами протестантського священика, капелана американської армії пана Берда, вони намагатимуться зробити свято і відповідну атмосферу для своїх військовиків, хоч вони і знаходяться далеко від дому. «Ми познайомилися з українськими традиціями святкування,  найбільше мене вразили писанки – у нас нічого подібного немає», - розповів американський капелан.

Як і в Україні, найбільше людей приходить до церкви в Канаді на Різдво і Великдень, розповів військовий капелан канадської армії пан Кім. Він зазначив, що вони також традиційно відзначають Страсний тиждень і Страсну п’ятницю перед святкуванням Великодня.

Відповідаючи на запитання журналістів, канадський капелан підкреслив, що їх військові духовні особи опікуються не лише проблемами власне військовослужбовців, але і їх сімей – солдати часто приходять поговорити про проблеми своїх близьких. «Зазвичай у нас є по кілька капеланів на кожній військовій базі», - сказав пан Кім.

Натомість в американській армії, за словами пана Берда, кількість відвідувачів у військового капелана залежить від рівня навантажень і стресу – це може бути кілька солдат на тиждень, або й 2-3 щодня

ІА "Вголос": НОВИНИ