Пристрій, який зібрав старшокурсник Університету Небраски Бреван Йоргенсон, було створено за кресленнями, знайденими у відкритих джерелах, повідомляє «Новое время» з посиланням на «Science Alert».

Пристрій встановлюється замість дзеркала заднього виду в салоні автомобіля. Система контролює процеси гальмування і прискорення, а також відповідає за повороти. Також, за словами творця, система реагує на автомобілі та інші перешкоди на трасі.

Бреван Йоргенсон, який працював тестером для стартапу Comma.ai, використовував напрацювання цього проекту після того, як вони були викладені у відкритий доступ. Також студент застосував для свого автопілота смартфон OnePlus 3, на який і встановив програмне забезпечення. Корпус і кріплення автопілота створені на 3D-принтері.

Перший тест автопілота студент провів у січні 2017 року. За словами Йоргенсона, безпілотна система працювала «феноменально» незважаючи на темний час доби.

До речі, стартап Comma.ai відмовився від своїх планів щодо створення доступного автопілота через загрозу великого штрафу з боку Національного управління безпекою руху на трасах. На даний момент система працює тільки для двох моделей – Honda Civic і Acura ILX 2016 року випуску.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ