Піцу внесуть до складу сухого пайка (Meal Ready to Eat, MRE) у 2019 році. Вона зберігатиметься до трьох років. Про це пише Еспресо за даними видання Military.

Представники Дослідницького центру солдатського спорядження (NSRDEC) відзначили, що страва буде відрізнятися від свіжоприготованої, але це «точно краще замороженої піци».

Вони витратили багато років на те, щоб зробити піцу більш стійкою до високих температур і «готовою до тривалого зберігання», при цьому не додаючи купи консервантів.

У піці потрібно підтримувати баланс рН, запобігати оксигенації і пригнічувати вологу.

Дослідники використовували молекулярну науку, щоб створити методи сушки тіста для «хліба, стійкого до зберігання», який використовується в кишенькових бутербродах MRE, а тепер і піці. Обіцяють також, що у майбутньому з'являться і інші смаки, в залежності від уподобань солдатів.


«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ