Про такі подробиці повідомив американський телеканал ABC News із посиланням на джерела, ознайомлені зі справою.

«Приблизно за рік до того, як генеральний прокурор Джеф Сешнс звільнив високопоставленого представника ФБР Ендрю Маккейба за те, що Сешнс назвав «недостатньою відвертістю», Маккейб очолював федеральне кримінальне розслідування щодо того, чи не бракувало самому Сешнсу відвертості, коли той свідчив перед Конгресом про контакти з російськими оперативниками», – повідомили джерела.

Щоправда, одне із джерел зауважило, що генпрокурор не знав про розслідування проти нього, коли приймав рішення звільнити Маккейба тиждень тому – за півтори доби, коли заступник директора ФБР мав офіційно вийти на пенсію. Через це Маккейб втратив повноцінні пенсійні нарахування.

Як зазначає телеканал, члени Конгресу від  «Демократичної партії» неодноразово звинувачували Джеффа Сешнса в тому, що він вводив в оману законодавців. Генпрокурор під час слухань у профільному комітеті Конгресу щодо російських справ запам'ятався тим, що часто застосовував формулювання «не пам'ятаю», особливо в питаннях щодо контактів з росіянами. Демократи тоді закликали федеральні органи влади провести розслідування.

При цьому уточнюється, що сам Маккейб поінформував провідних законодавців від «Демократичної» і «Республіканської» партій про розслідування стосовно генерального прокурора США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ