Про це повідомляє прес-служба АП.

«Я вважаю, що вибори – це питання американського народу. Це не лише великий привілей – бути американцем та голосувати за наступного президента, - а й велика відповідальність, оскільки ви обираєте президента країни, що буде світовим лідером», - сказав Порошенко в інтерв’ю телеканалу CNN.

Президент зазначив, що «цей світовий лідер дуже важливий не лише для США, а й для підтримки свободи, демократії, цінностей у дуже складному світі, який ми сьогодні маємо».

«Я вважаю, що після виборів – не має значення, кого оберуть, - це буде дуже відповідальний лідер великої американської нації», - прокоментував Глава Української держави відмінності політичної позиції кандидатів в Президенти США та наслідки перемоги того чи іншого кандидата для світу.

Петро Порошенко зазначив, що під час візиту до США провів зустріч із кандидатом в Президенти Гіларі Клінтон.

«Я знаю її близько 16 років і ми мали інтенсивний діалог, коли я був міністром закордонних справ. Ми разом запустили Комісію зі стратегічної співпраці між Україною та США. І я можу підтвердити, що вона дуже добре поінформована», - зауважив він.

Президент також відповів на запитання щодо зустрічі з іншим кандидатом Дональдом Трампом, зауваживши, що вона не відбулася через невідповідність графіків сторін. Петро Порошенко зауважив, що за  два з половиною дні перебування у Нью-Йорку він зустрівся з 22 главами держав та урядів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ