Автомобіль вважають прямим конкурентом електромобіля «Tesla Model S» як в дизайні, так і в продуктивності, передає motor.ru.

Потужність седана - 1 000 к. с. Батареї на 100 кВт/год. встановлені в підлозі. Дизайн машин створив Дерек Дженкінс, колишній шеф-дизайнер Volkswagen і Mazda.

Виробники наголошують, що електромобіль стартує до «американської сотні» (96км/год) за недосяжні навіть для Tesla 2,5 с. Максимальна швидкість Lucid Air становитиме 315 км/год.

Запас ходу - 643 км на одній зарядці. Це більше, ніж заявлено для Model S (506 км). Ймовірно, Air продаватимуть із функцією автономного режиму.

За своїми розмірами електрокар «Lucid» значно менший за конкуруючі люксові седани – «Mercedes-Benz S-Class» і «BMW 7 Series». Новинка, також як і «Tesla Model S», має довгий 5-дверний кузов і такі ж висувні ручки дверей. Салон 4-місний, з широким центральним тунелем під всю довжину. Достатньо вільного простору забезпечили вбудовані в дно машини акумулятори.

Перед водієм розташований широченний дисплей із приладами найважливішою інформацією, проте на відміну від «Tesla», планшет може ховатися в надра передньої панелі. У задніх пасажирів є окремі планшети на ніжках, до того ж у перевернутому вигляді. Їх можна використовувати як столики. «Lucid Air» оснащений додатком, який використовує систему голосового управління для керування функціоналом автівки.

Компанія почне продаж новинки в кінці 2018-го, а вартість електрокару становитиме від $100 000 до $160 000. Згодом обіцяють доступнішу електричну модель, яка коштуватиме близько $65 000.

Виробник почав приймати передоплату в $2500 - ця сума перевершила педоплату Tesla - там збирали по $1000.

Компанія «Lucid Motors» готова вкласти $700 млн у будівництво автозаводу з випуску електромобілів. 2018-го це підприємство повинно випустити 250 екземплярів «Lucid Air». До 2022 року планують вивести лінії на повну потужність.

 

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ