Незалежна організація IIHS за результатами краш-тестів виставила оцінки новим автомобілям на ринку США. Список найбезпечніших майже повністю складається з іноземних моделей. Про це повідомляє Auto24.

Найвищий рейтинг Top Safety Pick+ від IIHS цього року отримали 30 моделей, тоді як торік — лише 15. І це тим важливіше, що експерти цього року посилили вимоги до тестування й оцінки безпеки автомобілів. Крім тридцятки найкращих, є ще 17 моделей, що трохи не дотягнули до потрібної суми балів, аби стати «відмінниками», через низькі оцінки оптики.

Найбільшу кількість нагород Top Safety Pick і Top Safety Pick+ отримали моделі Hyundai. Переважну більшість із 30 авто складають японські та корейські бренди. У списку найкращих є Mercedes, BMW та Audi, однак, що дивно, жодної моделі Volvo, яка багато років вважалася найбезпечнішою.

Із усіх автомобілів, представлених на ринку США від американських марок, лише Chrysler Pacifica спромігся отримати звання Top Safety Pick. Торік ця модель отримала таку ж відзнаку. І дуже вже дивно, що Tesla навіть не змогла узяти участь у Top Safety Pick, не кажучи вже про перемогу.

ІА "Вголос": НОВИНИ