Це – перша частина устаткування, яке до Польщі приїхало в рамках операції «Atlantic Resolve». повідомляє «Польське Радіо».

Техніка буде використовуватися під час навчань - говорить головнокомандувач видами Збройних сил Польщі генерал Ярослав Міка:

«Це військове спорядження, яке ми сьогодні тут бачимо, буде розміщено у західній частині Польщі. Я маю на увазі, передусім, місцевості: Болєславєц, Жаґань, Торунь, Свєнтошув, Сквєжин. Ці машини використовуватимуться у різноманітних вишколах та маневрах. Це бойова група. Я вже на цей момент прагну наголосити на ранзі маневрів «Dragon-17» - це 17 тисяч солдатів із 11 держав. Думаю, що ці дані досить промовисті коли говорити про активність країн-членів НАТО, а також використання потенціалу американської сторони».

У четвер на місце постійної дисколакції вирушить перший американський потяг з озброєнням. Операція «Atlantic Resolve» має на меті запевнити постійну присутність американських військ у Центрально-Східній Європі. Маневри «Dragon-17», які відбудуться 25-29 вересня, будуть найбільшими цьогоріч військовими вишколами у Польщі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ