Американське космічне агентство NASA у партнерстві з компанією Lockheed Martin буде займатись розробкою експериментального пілотованого літака, здатного подолати швидкість звуку, залишаючись відносно тихим. Як повідомляє ABCNews, літак, відомий як Low-Boom Flight Demonstrator, може нарешті відкрити шлях до комерційних надзвукових польотів над поверхнею Землі, - пише УНІАН.

Наразі такі польоти заборонені Федеральним управлінням цивільної авіації США через гучну звукову хвилю, яку видають під час польоту надзвукові літаки (на кшталт «Конкорда», який було знято з експлуатації у 2003 році).

«Це надзвичайно хвилююче повернутись до розробки X-plane у таких масштабах», – заявив посадовець NASA Джайвон Шін, посилаючись на серію надзвукових дослідницьких літаків, які вироблялись Bell Aircraft, починаючи з середини 1940-х років.

Зазначається, що дизайн, розроблений ще у 60-х роках минулого століття, дозволить Low-Boom Flight Demonstrator подолати звуковий бар’єр, створюючи «м`які удари», замість гучних. Вартість контракту на розробку такого літака сягає майже чверті мільярдів доларів. Передбачається, що літак має бути здатним досягти швидкості у 940 миль за годину. Раніше Virgin Galactic, приватна космічна компанія мільярдера Річарда Бренсона, продала близько 900 квитків на туристичні польоти у космос.

ІА "Вголос": НОВИНИ