За сюжетом гри, є корабель, який досліджує космос. Він зазнав аварії на незнайомій планеті. Робот-мандрівник повинен зібрати деталі для ремонту судна у місцевих жителів, але для цього потрібно із ними подружитися. Про це пише Еспресо із посиланням на журнал Science of Learning.

Всі прибульці говорять на різних мовах, але їхня міміка схожа на людську. У грі потрібно потрібно вгадувати емоції інших персонажів, щоб встановити контакт.

У дослідженні взяли участь 150 дітей віком від 11 до 14 років. Їм зробили МРТ і поділили на дві групи. Впродовж двох тижнів вони тестували ігри: перша група - гру Crystals of Kaydor, друга - Bastion.

Потім вчені повторно дослідили мозок учасників. Так вони з'ясували, що у першої групи відбулися зміни: в їх медіальній префронтальній корі, що відповідає за емпатію і управління емоціями, з'явилися нові нейронні зв'язки. У другої ж групи нічого не змінилося.

Вчені дійшли висновку, що за допомогою відеогри можна поліпшити емоційне здоров'я дитини і прищепити їй навички, які знадобляться впродовж усього життя.

ІА "Вголос": НОВИНИ