Рекомендації опублікували 10 січня, – пише Громадське.

Усі країни поділили на чотири групи.

До першої групи увійшли країни, де необхідно дотримуватися стандартних заходів безпеки. Це Фінляндія, Норвегія, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Білорусь, Румунія, Чехія, Греція, Казахстан, Узбекистан, Монголія, Аргентина, Чилі та інші.

У другій групі, куди потрапила Україна, країни, в яких необхідна підвищена обережність. Це, зокрема, Франція, Англія, Німеччина.

За оцінкою США, в Україні та інших країнах другої групи, необхідна підвищена обережність через загрозу терактів, а також у зв'язку зі «злочинністю і заворушеннями».

До третьої групи, куди потрапила Росія, подорожі рекомендують «повторно обміркувати» через те, що там «зберігається небезпека тероризму», а «громадяни США часто піддаються різним утискам». До третьої групи також потрапили Туреччина, Нігер, Нігерія, Чад, Пакистан, Венесуела, Куба, Гватемала, Гондурас та інші.

У четвертій групі країни, від поїздок у які Держдеп рекомендує відмовитися. Це Афганістан, Іран, Ірак, Центральноафриканська республіка, Сомалі, Сирія, КНДР, Ємен, Південний Судан, Малі та Лівія.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ