Про це власкору «Вголосу» повідомили у прес-службі місцевого відомства.

До Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надійшли звернення депутатів Верховної Ради України, Волинської обласної ради та мешканців області, щодо цінової ситуації на ринку заготівлі молока для промислової переробки від населення.

В ході розгляду звернення відділенням проведено моніторинг рівня закупівельних цін на молоко коров’яче незбиране від населення та встановлено, що з травня 2016 року, окремі суб’єкти господарювання одночасно знизили  заготівельні ціни до одного рівня 2800 грн. за тонну від населення.

Водночас, в досліджуваний період, молокозаводи без економічно обґрунтованих на те причин збільшили оптово-відпускні ціни на готову молочну продукцію.

У зв’язку з наявністю в діях чотирьох молокозаводів, ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що полягали в одночасному зниженні у травні 2016 року до одного рівня заготівельних цін на молоко коров’яче незбиране в період «великого молока», Відділенням розпочато розгляд справи.

ІА "Вголос": НОВИНИ