Про це повідомляється на сайті регулятора.

Комітет довів, що у серпні 2017 року 16-ть учасників ринку скрапленого газу безпідставно підвищували роздрібні ціни на скраплений газ. Компанії підіймали ціни синхронно, не беручи до уваги закупівельну ціну газу при формуванні його роздрібної ціни.

Оскільки мова про дії найбільших учасників оптового та роздрібного продажу газу, то компаніям вдалось істотно обмежити конкуренцію на ринку. Зокрема, через встановлення завищеного рівня оптових цін для операторів, що не входили до пулу змовників, в результаті чого ті не мали можливості отримувати аналогічні порушникам торговельні надбавки.

Комітет визнав дії груп «Надежда», «WOG», «ОККО», ТОВ «Авантаж 7» і ТОВ «Факторінг Груп» такими, що призвели до обмеженні конкуренції, а тому порушують конкурентне законодавство.

16-ть суб’єктів господарювання отримали загалом 40,99 млн грн штрафу («Компанія “Надежда”», «Євростандарт-Автогаз», «Л.В.», «Газ постачання», «Монтажналадка», «Надежда Ритейл», «Надежда-Закарпаття», «Імпорт Транс Сервіс», «ВОГ Ритейл», «Нафтотрейд Ресурс», «ОККО-Бізнес Контракт», «ОККО-Контракт», «ОККО-Рітейл», «ОККО-Схід», «Авантаж 7», «Факторінг Груп»).

ТОВ «Факторінг Груп» належить колишньому полковнику податкової міліції Олександру Підліснюку.

Засновником ТОВ «Авантаж 7» є генерал-майор Володимир Чіріч, колишній начальник центрального будівельного управління Міноборони. Його син Дмитро Чіріч працював у газових структурах Дмитра Фірташа.

Компанія «Надежда» належить бізнесменам Станіславу і Віктору Батраченкам.

Саме розслідування, що вів держуповноважений Валерій Полюхович, побудоване на аналізі динаміки: (1) середньозважених цін роздрібної реалізації газу відповідачами у справі; (2) середньозважених цін придбання газу відповідачами у справі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ