Про це сьогодні заявив виконувач обов’язків голови Комітету Олександр Мельниченко, повідомила прес-служба комітету.

Олександр Мельниченко повідомив, що рішення порушити справу прийнято за результатами наради з керівниками регіональних відділень Комітету щодо ситуації на соціально важливих ринках держави.

 В.о. Голови Комітету зазначив, що за попередніми даними роздрібні ціни на цукор зросли в Україні у середньому на 30 відсотків. Оскільки таке значне подорожчання цукру може містити ознаки порушення конкуренційного законодавства з боку учасників ринку, Комітет розпочав розгляд справи.

 «Ситуація на ринку цукру значною мірою пов’язана з діями галузевих відомств. Тоді як цінова політика – це відповідальність Міністерства економіки, Міністерство аграрної політики є стратегом цього ринку, і саме на нього покладена відповідальність за розвиток конкуренції і ситуацію в галузі. Тому Антимонопольний комітет звернувся до обох міністерств з офіційними листами, в яких відзначив необхідність внесення на розгляд Комітету вмотивованих подань, якщо у міністерств є конкретні факти, що свідчать про зловживання монопольним становищем або антиконкурентні узгодженні дії учасників цього ринку», – прокоментував ситуацію Олександр Мельниченко.

В.о. Голови Комітету застеріг учасників ринку від неправомірних дій та закликав повернути ціни до попереднього рівня, що Комітет враховуватиме під час проведення розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ