Кандидат у Президенти України Анатолій Гриценко назвав у Львові свого потенційного главу уряду в разі своєї перемоги на виборах. Прізвище він, повідомляє прес-служба політика.

«Мене часто питали, кого на посту Президента я хотів би бачити прем’єр-міністром. Це Андрій Іванович Садовий. Я впевнений, ця людина зробить гідну справу. Тепер вже у загальнодержавному масштабі», — заявив Гриценко.

Мер Львова спершу повідомив про своє рішення однопартійцям і переконує, що вони поставилися до нього з розумінням. Садовий наголосив, що його крок не означає «безумовної підтримки» Гриценка.

Вже у понеділок, 25 березня, Садовий пропонуватиме їм зустрітися і підписати публічну угоду про основні принципи, які стосуються оборони, безпеки та боротьби з корупцією.

На думку кандидата в Президенти, чинний мер Львова «знає економіку, соціальну сферу, знає, що болить у людей», тому зможе якісно виконувати обов’язки глави уряду. «У нас не буде конфлікту між президентською й урядовою вертикаллю. Ми отримаємо більшість у парламенті. Буде сформований уряд і це буде відповідальна політика. Ми зробимо цю важку справу», — запевнив він.

У відповідь Садовий заявив, що голосуватиме на виборах за Гриценка. «У нас є особливі риси характеру. Це патріотизм і бажання змін. Це штовхає нас вперед. Я вірю, що ми наведемо лад. Треба просто прийти та проголосувати. Я своє рішення прийняв. Буду голосувати за Анатолія Гриценка», — заявив міський голова міста Лева.

Як повідомляв «Вголос», НАЗК передала до поліції дані щодо сумнівних добровільних внесків до виборчого фонду Гриценка.

А Андрій Садовий більше не хоче бути мером Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ