Там, 7 січня у міському «Конгрес-холі» він вручить «Золотий м'яч» найкращому футболісту світу за підсумками 2012-ого одному з трьох номінуючих футболістів.

Зараз із 23-ох спочатку обраних претендентів на спільну нагороду ФІФА та «Франс Футбол» залишилося три зірки світового футболу: Кріштіано Роналдо, Ліонель Мессі і Андрес Іньєста. Рішення про переможця буде прийняте на підставі голосування головних тренерів і капітанів національних збірних, а також спортивних журналістів.

Кому ж вручить «Золотий м'яч» Андрій Шевченко? Кандидати на престижну нагороду, що називається, один кращий за іншого.
Наприклад, Кріштіану Роналдо є єдиним гравців в чемпіонаті Іспанії, який вразив ворота в одному сезоні всіх команд. Він також є єдиним футболістом, який забив голи в шести класико (матчі між «Реалом» і «Барселоною») поспіль.

Ліонель Мессі, в свою чергу, спочатку 11 листопада побив рекорд Пеле (75 голів у календарному році), а потім 9 грудня перевершив і досягнення Герда Мюллера (85 голів у календарному році), довівши свою стелю до 91 забитого м'яча за один календарний рік. Крім цього аргентинський геній 7 березня став першим футболістом в Лізі чемпіонів УЄФА, який в одній грі забив п'ять голів (у грі проти леверкузенського «Байера»).

Андрес Іньєста, який є суто командним гравцем, став не тільки чемпіоном Європи і найкращим гравцем цього турніру, але і був визнаний кращим гравцем Ліги чемпіонів УЄФА 2011-12.

Треба сказати, що інтрига на цей раз присутня в повній мірі, хоча в будь-якому випадку «Золотий м'яч» з рук Андрія Шевченка отримає найсильніший.

Джерело: fcdynamo.kiev.ua

ІА "Вголос": НОВИНИ