Про це з трибуни Верховної Ради України 17 листопада 2017 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

«Віце-прем’єр Угорщини заявив, що має бути створена угорська національна автономія на Закарпатті. Так само недавно прозвучала заява Президента Чехії Мілоша Земана про те, що Крим треба визнати частиною Росії та змиритися з цим. Ми бачимо цілу серію антиукраїнських заяв із боку польських високопосадовців. У Білорусії затримали українського журналіста Павла Шаройка. Це все – наслідок безхребетної та угодовської позиції нинішнього керівництва держави, яке стає на коліна замість того, щоб жорстко відстоювати українські національні інтереси», – заявив свободівець.

Націоналіст підкреслив, що українська влада досі належним чином навіть не визнала російської агресії проти України, не припинила з нею торгівлі, не розірвала дипломатичних стосунків. Саме тому, на його переконання, сусідні держави не соромляться відкрито виставляти Україні різноманітні претензії. 

«Український народ, українська нація показала свою мужність і здатність захищати себе і на фронті, і в тилу. Необхідно, аби й українська влада була достатньо сильною, щоби жорстко захищати свої національні інтереси», – заявив народний обранець.

ІА "Вголос": НОВИНИ