Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповіла його мама Ольга Кузьменко.

«Ці образи, що в піснях – це його спостережливість. Наприклад, розказував про пісню «Говорили і курили». Запізнювалася його теща на літак, і її повинен був везти Костик, басист. Але він проспав. Андрій швидко бере тещу і вони мчать в аеропорт. Десь там на переході, де вхід в метро, постояв може з хвилину. І приїхав назад, каже Костику: «Я тобі такий вдячний, я пісню написав». І так в нього було завжди. Якщо він виносив якусь тему, то писав її моментально», - додала вона.

А ось відверті інтерв’ю свого сина жінка побачила лише після його загибелі:

«Я в інтернеті серйозно – фактично з часу його загибелі. В мене такі дівчата були, журналістки, дві дівчинки, які приходили і мене «бавили» тим, що ми освоювали соцмережі. Треба було чимось зайняти мозок. То я тільки тоді почала бачити ті всі інтерв’ю Андрія…я просто не думала, що він настільки…Він же те саме говорив і вдома, але я не думала, що настільки відкрито і різко можна сказати на камеру. І то вже було сказано так відверто, що…».

Говорили і про те, що Андрій Кузьменко вивів у великий шоу-бізнес не одного виконавця. Зокрема, серед тих, кого він створив, був і колектив «Дзідзьо».

«Він знав, як це все робиться, він сам пройшов той шлях - коли ти не маєш грошей на розкрутку…Зазвичай як робиться? Маємо 100 тисяч доларів, платимо всюди за ефіри і в один момент випускаємо хіт якийсь. Вже людину крутять і там, і там, і там – і починаєте її наспівувати. Так робляться хіти. А в нього це було «чолом пробиваю стіну», тому він про це міг розказати», - пояснила Ольга Кузьменко.

Також зачепили й тему скверу. Нещодавно стало відомо, що у Львові таки створять громадський простір імені Андрія Кузьменка. Втім, батьки від участі у його створенні відмовились.

 «Ця ідея не виконувалася. Потім ще сказали зробити окремий рахунок в благодійному фонді – на сквер, щоби люди могли скидати туди кошти. За два місяці там було близько 2 тисяч гривень…А до мене донесли таку думку, що «Ольга Михайлівна збирає на сквер Андрію»…Це було так, ніби мене вдарили. Я не повинна будувати сквер у Львові. Андрій свій простір має – в Брюховичах гробівець. Свої сліди він залишив, я думаю…», - підкреслила мама співака.

 Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ