Сьогодні Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у президенти України Андрія Чорновола.
Лише один член комісії голосував проти того, щоб надати Андрієві Чорноволу статус кандидата у президенти, ― повідомив „Контекст медіа” прес-секретар Андрія Чорновола Дмитро Козонак.
Під час засідання ЦВК відбулася дискусія навколо трьох положень програми кандидата у президенти Андрія Чорновола. Ініціатором дискусії виступив офіційний уповноважений кандидата в президенти Віктора Ющенка в ЦВК Юрій Ключковський, який заявив, що вважає такими, які не відповідають вимогам діючого законодавства, наступні положення програми Андрія Чорновола: про те, що програма є шляхом перетворення українського народу в українську націю, про створення Єдиної помісної православної церкви в Україні, а також про те, що випускники українських ВНЗ, якщо хочуть їхати за кордон на постійне місце проживання, повинні відшкодувати вартість навчання у випадку, якщо вони навчались за бюджетні кошти.
Андрій Чорновіл заявив, що перші з цих двох положень ― це ідеї, за які завжди боровся його батько ― В’ячеслав Чорновіл. Більшість члени ЦВК визнали, що ці положення не суперечать діючій Конституції. ― розповів Дмитро Козонак.
Андрій Чорновіл подав документи в ЦВК на реєстрацію кандидатом у Президенти України 22 липня.
Андрій Чорновіл є сином відомого українського політичного діяча В’ячеслава Чорновола. Андрій Чорновіл зазначив. що він йде на президентські вибори в першу чергу для того, щоб продовжити справу свого батька ― видатного політика, якого покинули його соратники. Певний час перебував у засновниках „Народного руху за єдність”. На минулих парламентських виборах був обраний депутатом Львівської облради. Член депутатської групи „Соціальна справедливість”. Нещодавно його було обрано головою ОУН в Україні. Проте Роман Козак оскаржив цей факт і звинуватив Андрія Чорновола у провокації щодо ОУН в Україні. Андрій Чорновіл викладає у Львівському Національному медичному університеті ім. Данили Галицького.
Романа Козака також зареєстровано кандидатом в Президенти України від політичної партії ОУН в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ