Оксана Дащаківська нагадала, що у 2002 році при розподілі виборчих округів кілька районів Львівщини входили ділилися і були одночасно частинами кількох округів. Це зокрема Пустомитівський, Самбірський, Кам’янко-Бузький і Дрогобицький райони. Проте, зараз ЦВК може прийняти рішення не ділити райони області на частини, щоб вони цілісно входили в той чи інший виборчий округ.

В той же час, за словами Оксани Дащаківської, чинний закон «Про вибори народних депутатів» передбачає можливість формування виборчих округів з анклавами. Тобто в одному окрузі можуть опинитися території, які навіть не сумісні між собою.

Оксана Дащаківська передбачає, що це може як акумулювати, так і розпорошити голоси виборців. На це впливатимуть і попередні вибори до Львівської облради. До прикладу, якщо конкретний кандидат вів свою кампанію лише в одній частині району, то там його більше підтримуватимуть, ніж в районі загалом. Натомість, якщо ж кандидат має підтримку в цілому районі, то відсутність членування району навпаки сприятиме кандидату.

За прогнозами Оксани Дащаківської, більшість кандидатів-мажоритарників будуть звертатися до голів РДА за підтримкою, а останні будуть її обіцяти усім, тому фактично допомогу РДА можна помножити на нуль.

ІА "Вголос": НОВИНИ