Протестувальники наголосили: у країні фактично не проведено люстрацію суддів, а судова гілка влади замість гарантування дотримання законності обслуговує інтереси влади. Очільник Київської «Свободи» й депутат столичної міськради Петро Кузик оголосив про початок масштабної акції народної люстрації.

Під час заходу «свободівці» наголошували, що у цьому ж суді й далі працює суддя Віктор Данилишин, який фактично заборонив Майдан і на основі цього рішення було розігнано студентський протест. На акцію активісти принесли плакат, на якому суддя Павло Вовк зображений як маріонетка, якою керують президент Порошенко та одіозний Сергій Ківалов, у якого Павло Вовк свого часу працював помічником. 

Також активісти доправили до суду сміттєвий бак – символ люстрації – із зображенням на ньому судді Вовка та підписом «недолюстрований пес режиму».

Голова київського осередку «Свободи» Петро Кузик заявив, що український народ пам’ятає про незаконні рішення не лише суддів, а й усіх представників режиму Януковича. За його словами, настане час, коли люди постукають у хати й кабінети усіх нелюстрованих слуг антинародного режиму, та анонсував масштабну акцію народної люстрації.

«Зараз вони сидять у шкіряних кріслах на своїх посадах. Далі буде більше – доводитимуть, що ті, хто був на Майдані, чинили незаконно. Однак ми нині тут, щоби нагадати цим негідникам, що ніхто не забутий, ми прийдемо до кожного – кожен відповідатиме за свої діла і буде покараний. У них єдиний шлях – стати на коліна перед народом України і покаятися за злочини, або народ їх переслідуватиме.

Ми розпочинаємо масштабну й тривалу акцію народної люстрації. Згадаємо кожного покидька, який коїв злочини проти Майдану. Не має значення, чи це суддя, чи це чиновник-посіпака Януковича, чи міліціант, який віддавав незаконні накази. Кожен нестиме відповідальність – нехай вони не розслабляються, бо люди про них не забули!» – заявив Петро Кузик.

ІА "Вголос": НОВИНИ