Вищий антикорупційний суд санкціонував арешт виконувача обов’язків заступника міського голови Одеси Олега Бриндака, який не виконав рішення суду про внесення застави.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«Антикорсуд постановив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб стосовно виконувача обов'язків заступника міського голови Одеси, який не виконав ухвалу слідчої судді Вищого антикорупційного суду від 4 листопада про внесення застави розміром 39 млн. 967 тис. 200 грн», - зазначили в суді.

Водночас Антикорсуд на сьогоднішньому засіданні зменшив виконувачу обов'язків заступника міського голови розмір застави до 24 млн. 970 тис. грн. У разі невиконання цієї ухвали Бриндака буде взято під варту.

Як повідомлялося, слідча суддя Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання детектива НАБУ щодо обрання запобіжного заходу в.о. заступника міського голови Олегу Бриндаку у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 39,9 млн. грн. Однак підсудний вніс лише 1,5 млн. грн.

Дії підсудного НАБУ і САП кваліфікували за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 6 жовтня підписала повідомлення про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову і ряду посадовців та бізнесменів міста у межах розслідування справи про незаконне заволодіння землею територіальної громади Одеси на 689 млн грн та легалізації незаконно отриманих доходів.

Згодом, за Труханова внесли призначену судом заставу розміром 30 млн 213,3 тис. грн. Відомо, що гроші перерахував проросійський депутат та олігарх Вадим Новинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ