ДП «Антонов» ДК «Укроборонпром» 1 квітня уклало угоду з компанією «Jeppesen GmbH» (Німеччина) про надання послуг із забезпечення польотною інформацією на 9,00 млн євро, або 275,04 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

На строк у п’ять років замовили послуги із забезпечення аеронавігаційною інформацією.

Німецька «Jeppesen GmbH» – це дочірня фірма однойменної американської «Jeppesen» із корпорації «Boeing». Компанія «Jeppesen» надає інформаційні послуги для авіакомпаній і пілотів: випускає низку збірок аеронавігаційної інформації, схем заходу на посадку і злету, карт для польотів за правилами візуальних польотів, літературу з авіації, програмне забезпечення, навчальні посібники. Продукція призначена для різних споживачів, включно з приватною і комерційною авіацією, викладачами в авіашколах тощо.

На світовому ринку аеронавігації основними гравцями є «Jeppesen» і «Lido» із «Lufthansa Group». Система «Jeppesen», на відміну від «Lido», не дозволяє користувачеві скласти план польоту в Сімферополь в анексованому Росією Криму.

У 2017-2018 роках «Jeppesen» отримала підрядів ДП «ВО Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» і ДАП «Україна» щодо польотної інформації на 2,58 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ