Про це повідомляє ДП «Антонов» у Facebook

«Під час міжнародного аерокосмічного салону Фарнборо-2018 17 липня ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та швейцарська компанія AIR-ION TECHNOLOGIES SA підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо налагодження партнерства у розробці, випробуваннях, сертифікації та серійному виготовленні гібридних та повністю електричних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на базі модульної уніфікованої багатофункціональної платформи розробки компанії «AIR-ION TECHNOLOGIES SA» для виконання різноманітних цивільних та військових задач», - йдеться у повідомленні.

Попередньо заплановано виробництво чотирьох типів БПЛА з максимальною злітною вагою 1500 кг та крейсерською швидкістю 185 км/год.

Документ передбачає кілька етапів співробітництва, на першому з яких партнери проведуть дослідження світових технологій та ринку щодо застосування електричних БПЛА в якості повітряного таксі, а також гібридних БПЛА в інших цивільних та військових цілях.

ДП «Антонов» братиме участь у розробці планера цих літальних апаратів, виготовленні дослідних зразків, проведенні їх випробувань, сертифікації. У перспективі на виробничих потужностях «Антонова» планується налагодити лінію з серійного виробництва БПЛА.

Об’єм ринку військових БПЛА протягом 2017-2027 рр. оцінюється в більше ніж 133 млрд доларів.

Раніше «Вголос» писав, що Україна пропонує Малайзії співпрацю у сфері спільного створення та поставок української авіатехніки розробки і виробництва ДП «Антонов» (Київ).

ІА "Вголос": НОВИНИ