Про це повідомив прокурор САП Роман Симків, передає Еспресо.TV.

Він сказав про це після того, як 3 травня суд переніс на 12 травня засідання щодо розгляду скарги САП на відмову суду попередньої інстанції арештувати Мартиненка.

«Стаття (за якою звинувачують Мартиненка – ред.) передбачає конфіскацію майна, тому наше зобов’язання накласти (арешт) на все майно, що буде знайдене», – сказав Симків.

Мартиненко після засідання суду заявив, що він вже двічі був на допитах в Національному антикорупційному бюро України в рамках розслідування справи щодо нього і, згідно з рішенням суду, здав свої закордонні паспорти.

Апеляційний суд Києва мотивував перенесення розгляду скарги прокурорів тим, що до суду не надійшли матеріали кримінального провадження.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  НАБУ розслідує дві справи, в яких фігурує екс-депутат Микола Мартиненко. Його викликали на допит у якості свідка в рамках досудового розслідування у справі за фактом закупівлі ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» уранового концентрату в австрійського товариства STEUERMANN Investitions – und Handelsgesellschaft mbH, а також за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК «Енергоатом» обладнання у чеського Škoda JS.

22 квітня Солом'янський суд Києва ухвалив рішення відпустити на поруки міністрів і парламентарів колишнього депутата Миколу Мартиненка.   САП оскаржив це рішення суду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ