Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить 12 років ув'язнення з конфіскацією майна для міського голови Одеси Генадія Труханова, якого звинувачують у заволодінні 185 млн гривень коштів місцевого бюджету при купівлі будівлі колишнього заводу «Краян».

Про це повідомляє «Думская».

Повідомляється, що  сторона обвинувачення просить для Труханова покарання у вигляді ув'язнення терміном на 12 років з конфіскацією майна та забороною займати посади на 3 роки.

Також прокурори САП вимагають покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати посади на 3 роки для Павла Вугельмана та по 10 років ув'язнення для Олексія Спектора, Володимира Родіонова та Василя Шкрябая.

Також, директору ООО Valton Group Ігорю Кривченку прокурори просять 11 років в'язниці, для продавця будівлі заводу «Краян» Петра Загодиренка -10 років, а для оцінювача будівлі Галини Богданової – 7 років позбавлення волі.

За словами сторони захисту адвоката Олександра Лисака, обвинувачення є необґрунтованим, а також «у справі допущені помилки», в тому числі під час затримання Труханова.

Як писав «Вголос», у Національному агентстві з питань запобігання корупції підозрюють Труханова в декларуванні недостовірної інформації. За попередньою інформацією, мер Одеси не вніс у декларацію відомості про майно та доходи, якими володіє його колишня дружина.

ІА "Вголос": НОВИНИ