У створення антикорупційних органів вкладено багато зусиль, на них покладали великі надії, однак наразі вони не виправдовують сподівань.

Про це сьогодні заявив народний депутат України від ВО «Свобода», член парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський на засіданні комітету, передає прес-служба партії.

Під час обговорення звіту директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника Олег Осуховський зазначив, що десятиліттями Україну роз’їдала корупція, і  тільки зараз вдалося створити органи, які мають усі повноваження й можливості подолати це зло. «Багато зусиль вкладено у формування антикорупційних органів, багато сподівань з ними пов’язано, адже без подолання корупції Україна не має шансів розвиватися й інтегрувати до європейської спільноти», - зазначив Олег Осуховський.

За його словами, антикорупційні органи мають всебічну підтримку парламентського комітету із запобігання корупції, однак наразі вони не виправдали очікувань.

«Чим ще ми можемо допомогти Антикорупційному бюро, аби воно запрацювало, аби припинилися чвари і був реальний результат: повернення коштів, які втратила держава через корупцію», - зазначив народний депутат.

Як відомо, 3 жовтня 2018 року на засіданні парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції слухали звіт директора НАБУ Артема Ситника. За його словами, Національне антикорупційне бюро України за результатами діяльності в першому півріччі 2018 року повернуло до державного бюджету 107 млн гривень. Також є певна сума коштів, які зараз не можна повернути до держбюджету, тому що немає відповідних рішень суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ