Про це інформує «112 Україна».

Представники комітету підтвердили рішення про оголошення конкурсу прийняття заявок до 3-ого травня із вказанням е-мейлу і з дозволом усім громадянам усіх держав, які мають досвід роботи в міжнародних, закордонних судах, прокуратурі чи органах обвинувачення і слідства, брати участь у такому конкурсі.

Як відомо, спочатку на посаду аудитора НАБУ за квотою парламенту пропонували кандидатуру Роберта Сторча - заступника генерального інспектора Департаменту юстиції Сполучених Штатів Америки. Однак, у Раді був представлений ще один кандидат - британець Найджел Браун. 

Як уже писав Вголос, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник прокоментував скандал довкола обрання аудитора для НАБУ.

Раніше Центр Протидії Корупції розкрив прізвища депутатів, які влаштували нелегітимне «засідання» антикорупційного комітету парламенту та внесли на посаду незалежного аудитора НАБУ кандидатуру одіозного Найджела Брауна.

У той день антикорупційний комітет парламенту зібрав позачергове засідання, на якому підтримав кандидатуру Найджела Брауна на посаду аудитора НАБУ.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ