Таку пропозицію народного депутата України від ВО «Свобода» Олега Осуховського 10 лютого 2016 року було підтримано на засіданні підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування, повідомила прес-служба «Свободи».

На засіданні підкомітету серед іншого розглядали депутатське звернення Юрія Дерев'янка, в якому йдеться, що кошти, отримані Україною в рамках Кіотського протоколу, продовжують розкрадатися із застосуванням корупційних схем.

«За моєю пропозицією підкомітет звернеться до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про надання витягу зі стенограми засідань уряду від 23 та 30 грудня 2015 року, на яких йшлося про використання коштів Кіотського протоколу, а також завірених копій матеріалів службового розслідування Нацдержслужби України, які стали підставою для звільнення з посади в.о. міністра екології та природних ресурсів України С.Курикіна», - повідомив народний депутат.

Також за пропозицією Олега Осуховського на черговому засіданні антикорупційного комітету заслухають інформацію в.о. міністра екології та природних ресурсів України Ганни Вронської щодо освоєння коштів Кіотського протоколу протягом 2011-2015 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ