Про це йдеться у повідомленні САП у Facebook.

«Особливої уваги заслуговує конкретний факт надання стороною захисту в засіданні на підтвердження своїх доводів листа за підписом керівництва Секретаріату Кабінету міністрів України, у якому стверджується про недоцільність та відсутність підстав для відсторонення Голови Держаудитслужби», – сказано у заяві.

«Вважаємо це яскравим прикладом неприпустимого втручання органів державної виконавчої влади, не уповноважених надавати незалежному суду жодних вказівок чи порад у здійснення правосуддя», – додали в прокуратурі.

У САП зазначили, що антикорупційні прокурори вперше зіткнулись із випадком, коли посадові особи установи, якій у разі задоволення судом клопотання детективів і прокурорів належало виконати рішення про відсторонення посадової особи, дозволили собі заздалегідь, до судового засідання, однозначно висловити свою позицію з цього питання.

«Більше того, вражає, що вказаний лист до суду надійшов не офіційними каналами зв’язку, а був наданий на засіданні безпосередньо підозрюваною», – повідомляють у САП.

На думку обвинувачення, це лише додатково підтверджує обґрунтованість тверджень антикорупційних прокурорів про те, що Гаврилова може використовувати свій вплив, займану посаду та набуті зв'язки для перешкоджання слідству та суду.

«Незважаючи на те, яку саме – вирішальну чи другорядну – роль мав цей лист на постановлення судом ухвали про відмову в задоволенні клопотання прокурорів САП, її законність буде перевірена в апеляційному порядку», – йдеться у повідомленні.

Також там додали, що запорукою ефективності подолання корупційних проявів серед держслужбовців є вжиття відповідних заходів впливу в порядку відомчого контролю на додаток до існуючих розслідувань, а не всупереч їм.

Крім того, в антикорупційні прокуратурі нагадали «підписанту листа» про закон щодо запобігання корупції, який «передбачає різні форми протидії корупції, серед яких переслідування».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ