Про це «Українській правді» розповів прокурор Валентин Мусіяка.

«І я як прокурор, і детективи ознайомилися з матеріалами журналістського розслідування. Безумовно вони опрацьовуються і в межах компетенції будуть перевірені в рамках досудового розслідування кримінальної справи», - сказав прокурор.

За його словами, до авторів розслідувань вже направлені запити щодо надання відповідних першоджерел чи інших матеріалів, які стали приводом для розслідування і публікації.

«Наразі вживаються заходи для перевірки цих фактів у належний процесуальний спосіб. За результатами тоді вже буде прийняте відповідне процесуальне рішення щодо вказаного майна», - сказав Мусіяка.

«У разі, якщо будуть підтверджені факти, що майно належить саме підозрюваному, то будуть вжиті заходи , передбачені статтею 170 КПК (Накладення арешту на майно)».

Також він додав, що якщо будуть підстави вважати, що були факти незаконного збагачення чи вчинення інших злочинів, то будуть прийматися рішення і по ним.

У свою чергу у Національному антикорупційному бюро також підтвердили, що детективи вивчають опубліковані BBC матеріали щодо нібито наявності у мера Одеси нерухомості у Великій Британії і 24 квітня звернулися до авторів з проханням надати будь-яку додаткову інформацію для подальшого вивчення.

Як писав «Вголос», 16 лютого, мер Одеси Геннадій Труханов після суду повернувся на роботу до Одеської міської ради. Його зустріли криками «У відставку» і оплесками.

Нагадаємо, що 15 лютого Солом'янський районний суд Києва обрав Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати одеського мера з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

Відомо, що 14 лютого міського голову Одеси затримали прикордонники в аеропорту «Бориспіль» і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро України.

Під час затримання в аеропорту «Бориспіль» міський голова Одеси Геннадій Труханов не чинив опору прикордонникам.

Згодом, в Антикорупційному бюро офіційно підтвердили затримання Труханова і його заступника за підозрою у заволодінні майном.

Одеського мера не змогли доставити у суд одразу після затримання через відсутність технічної можливості.

Раніше 13 лютого стало відомо, що НАБУ доставила в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим.

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії із ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ