Про це під час Маршу сили нації у Києві сьогодні, 3 квітня, у коментарі кореспонденту «Вголосу» повідомив народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко

«Сьогодні ми провели акцію, яка висунула низку вимог до чинної влади. Але разом з тим ми розуміємо, що без розширення підтримки суспільства, виконання цих вимог неможливе. Бо влада з власної волі ніколи не боротиметься з олігархічним режимом. Наша акція, безумовно, має результат, оскільки вона апелює до українців, інформує їх про те, що відбувається і який є вихід з цієї ситуації. Це історія без ілюзій. Ми розуміємо, що за один день нічого кардинально не зміниться. Але крок за кроком ми йтимемо до нашої мети»,- сказав Андрій Іллєнко. 

Нардеп також повідомив, що це не єдина націоналістична акція, яка вимагає зміни олігархічного режиму. 

«Наша влада - це і є олігархічний режим. Зміни будуть тоді, коли зміниться влада і до керівництва країною прийдуть патріоти. Я не думаю, що реакція Кабміну та Верховної Ради на антиолігархічний пакет законів була якоюсь показовою. Але ми і діятимемо і у подальшому. Ми через місцеві ради домагатимемось підтримки цього пакету закону. А тому подібні акції проти олігархів у подальшому відбуватимуться і в обласних центрах»,- наголосив нардеп.

Як уже писав «Вголос», сьогодні щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції розповів про те, що сьогодні націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - пояснив Олег Тягнибок.

Націоналісти уже передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

ІА "Вголос": НОВИНИ