Про це пише УНІАН із посиланням на «Новую газету».

«Повернувшись до своїх домівок на початку грудня минулого року, вони побачили страшну картину. Великі купи сміття, що видніються у різних кінцях селища, під час ближчого огляду виявляються або уламками знесених будинків і сараїв, або викинутими з будинків речима і уламками меблів, перемішаними із ґрунтом», – пише видання.

Для того, щоб було легше викидати речі, у багатьох квартирах виламували віконні рами, а деякі квартири були звільнені від майна власників фактично повністю.

Силовики робили це для того, щоб легше було розкривати підлоги і стелі, пробивати стіни у пошуках захованої зброї і боєприпасів.

Також місцеві повідомляють про зникнення найцінніших речей: «У деяких – майно частково залишилося. Втім, ті речі, що новіші і дорожчі, як правило, зникли безслідно. У купах речей під своїми вікнами зазвичай господарі такого не знаходили. Наприклад, у всьому селищі після «зачистки» не залишилося жодного нового телевізора, лише в кількох будинках старі не чіпали», – зазначає видання.

Також повідомляється, що майже у всіх квартирах санвузли були у неробочому стані.

У перші дні всіх жителів селища змусили пройти фільтрацію: у будівлі пожежної частини у них перевіряли документи, у багатьох знімали відбитки пальців, брали проби ДНК, фотографували.

У Врємєнному залишилися лише ті чоловіки, хто працює на обслуговуванні Гімринського тунелю та Ірганайської ГЕС. Мешканцям, які залишилися в селищі, було заборонено пересуватися, не давали навіть сходити в аптеку або магазин, обшукували будинки.

До 6 жовтня із селища вигнали всіх жителів, що там залишалися. Деяким із них працівники силових структур не дали взяти із собою їхнє майно, включаючи теплий одяг і документи. Також силовики за допомогою важкої техніки знищували деякі будинки і господарські споруди.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ