Погоду в Україні у найближчі дні визначатиме антициклон, тому суттєві опади малоймовірні в більшості областей. Погода в ці дні буде сонячна.

Про це у своєму метеоблозі написала народний синоптик Наталка Діденко.

«Наприкінці тижня стане хмарно на заході України, місцями пройдуть дощі і навіть прогримлять грози. Вологий масив досягне 26, 27 і 28 квітня Вінницьку, Житомирську та Київську області. На решті території України утримається суха повітряна маса», – написала Діденко.

В Україні поступово буде тепліти, нічні заморозки відступлять – очікується +4 +10 градусів, на півдні – до +8 +14 градусів. Удень повітря прогріється до +13 +19 градусів із поступовим зростанням до +15 +24 градусів. За більш інтенсивного сонячного нагрівання – може потепліти до +20 +26 градусів.

На заході України південно-східний вітер посилюватиметься до штормових значень, місцями можливі пориви 15-20 метрів у секунду.

На Великдень дощі найбільш вірогідні в західній частині України. А 28 квітня очікується зниження температури повітря на 3-6 градусів.

На узбережжях морів температура повітря буде нижче. Адже ще непрогріті моря віддають свою прохолоду континенту.

У Києві тепла і сонячна погода. Температура повітря вночі становитиме +7 +12 градусів, а протягом дня майже літнє тепло порадує і людей, і природу: +18 +23 градуси.

У Великодню ніч у столиці опадів не очікується, температура повітря становитиме +9 +12 градусів. Удень 28 квітня є ймовірність дощу, температура повітря буде коливатися близько +20 градусів.

Зміна погоди – дощі, грози і зниження температури повітря очікується в понеділок, 29 квітня.

«А поки триває Страсний тиждень, давайте виносити сміття, робити чистішим свої будинки, природу навколо і самих себе. Нехай Великдень стане для нас усіх продовженням традицій минулих поколінь. Нехай не буде в українців болючих втрат, зате буде більше сонця, квітучих садів і мудрої любові», – закликала синоптик.

ІА "Вголос": НОВИНИ