Про це повідомило агентство «Bloomberg» з посиланням на власні дані, пише «ТСН». 

Зокрема, видання посилається на інформацію, отриману від нинішніх та колишніх працівників компанії.

За їхніми словами, з 2012 року «Лабораторію Касперського»" покинули високопоставлені менеджери, на місце яких у багатьох випадках прийшли люди, які мають тісні зв'язки з російськими військовими або розвідувальними структурами. Деякі з них використовують інформацію про 400 млн клієнтів компанії, допомагаючи ФСБ.

Також інсайдери розповіли, що Євген Касперський, сам колишній співробітник КДБ, щотижня ходить в баню разом зі співробітниками російських спецслужб. До того ж до них часто приєднується заступник голови компанії з юридичних питань Ігор Чекунов, який є ключовою особою із взаємодії з урядом Росії.

Водночас, за словами представника «Лабораторії Касперського» Сари Кіцос, раніше Чекунов працював в прикордонному управлінні КДБ, а потім служив у поліції. Своєю чергою Касперський звинуватив у брехні агентство Bloomberg.

«По-перше, третина статті - чисто достовірні, публічні факти, які можна перевірити у нас на веб-сайті, в наших відкритих звітах та інших публічних документах, - написав він. - По-друге, що було дуже дивно (це ж Блумберг!). Значна частина матеріалу - неправда. Відверта брехня», - наголосив засновник компанії у своєму блозі. Так, викладені матеріали він назвав «домислами, припущеннями, висновками, заснованими на невірній інформації і хибно витлумаченими».

ІА "Вголос": НОВИНИ