Водночас у стенограмі засідання та результатів голосування очевидно, що поправку не було ухвалено, повідомляє Bihus.Info.

Як повідомлялося, на сайті Верховної Ради опубліковано новину про те, що скандальну пільгу проголосували: «Тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільняються від обкладення податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту обладнання, устаткування, комплектуючих, що [...] призначені для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії», - йдеться у повідомленні Ради.

Звільнення від ПДВ імпортного обладнання запропоновано на найближчий час - до початку 2020 р., тому скористатися ним могли лише ті компанії, які вже готові купувати таке обладнання. За даними одного з провідних рейтингових агентств FITCH, холдинг ДТЕК Ріната Ахметова планує вкласти в будівництво «зелених енергостанцій» 445 млн євро в 2018 році і 285 млн євро в 2019 році. Понад половина коштів піде саме на імпортне обладнання.

Згідно з приблизними підрахунками, поправка нардепів допомогла б Рінату Ахметову заощадити понад три мільярди гривень. Відповідно, ця сума не потрапила би до бюджету.

Скандальну поправку внесли в законопроект, що стосується виплати аліментів. У тексті до першого читання її не було, вона з'явилася там напередодні голосування закону у другому читанні, після проходження Комітету податкової та митної політики. Ініціатором поправки назвав себе депутат з фракції «Народний фронт» Юрій Вознюк.

Водночас текст ухваленого закону з'явиться у відкритому доступі тільки після підпису Президента.

Пізніше на сайті парламенту з'явилося спростування, в якому йдеться, що ця поправка так і не була ухвалена.  

Текст повідомлення про ранкове пленарне засідання 3 липня 2018 року, коли голосувався відповідний законопроект №8295, виправили.

ІА "Вголос": НОВИНИ