У Полтавському апеляційному суді відбудеться розгляд кримінального провадження щодо фінансування тероризму з боку менеджерів компанії «Снек експорт». Суд відбудеться у вівторок, 17 вересня.

Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Єдиного реєстру судових рішень.

Зазначається, що 29 березня 2018 року Зарічний суд міста Суми виніс обвинувальний вирок одному з менеджерів ТОВ “Снек експорт” Юрію Джабраїлову “за пособництво фінансуванню тероризму”. За даними реєстру, Джабраїлова визнали винним у вчиненні злочину щодо фінансування тероризму. Так, йому призначили покарання у вигляді штрафу розміром 149 600 грн та «без призначення додаткового покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та конфіскації майна».

Апеляційне провадження у справі було відкрите 31 травня 2019 року.

Зазначається, що ТОВ “Снек експорт” належить батькові колишнього радикала та нардепа Сергія Рибалки та входило до родинної групи компаній із виробництва та реалізації снекової продукції.

За даними слідчих СБУ та суду, ТОВ “Снек експорт” підписувало “угоди” з контрагентами на території, підконтрольній “ЛНР” з метою збуту снеків.

Ба більше, прокурори у справі надали суду докази смс-листування топ-менеджерів ТОВ “Снек експорт” з питань поставок снеків в ОРДЛО.

Як писав «Вголос», “міністр” внутрішніх справ «ЛНР» Ігор Корнет зміщений зі своєї посади й заарештований. Зараз проходять обшуки за місцем його проживання та роботи.

ІА "Вголос": НОВИНИ