Полтавський апеляційний суд скасував арешт ділянок на вул. Набережно-Хрещатицька і на 22-му км Харківського шосе у Києві, де здійснює будівництво житлових комплексів компанія Saga Development Андрія Вавриша. Про це повідомив Вавриш на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши короткі тексти ухвал суду, пишуть Наші гроші.

Так, 10 вересня Полтавський апеляційний суд (головуючий Томилко В. П.) постановив нову ухвалу, якою скасував ухвалу від 31 липня про накладення арешту на три ділянки площею 12,23 га, 0,21 га і 0,49 га на вул. Набережно-Хрещатицька у Києві, і постановив нову – повернути відповідне клопотання прокурору. На вказаних ділянках будується ЖК «Новий Поділ», партнером у цьому проекті є компанія «Perfect Group» нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка. Повний текст ухвали буде оголошено 15 вересня.

Крім того, 8 вересня Полтавський апеляційний суд (головуючий Томилко В. П.) так само скасував ухвалу від 31 липня про накладення арешту на дві ділянки площею 6,19 га і 23,72 га на 22-му км Харківського шосе, і постановив нову – повернути відповідне клопотання прокурору. На цих ділянках будується ЖК «О2 Residence», інтерес у цій забудові має також компанія з орбіти екс-керівника Офісу президента Андрія Богдана. Повний текст ухвали буде оголошено 14 вересня.

Водночас, Вавриш оприлюднив короткий текст ухвали Октябрського райсуду Полтави від 8 вересня, якою прокурору відмовлено у накладенні арешту на дві 6-поверхові недобудовані будинки ЖК «О2 Residence».

Апеляційні скарги в інтересах ТОВ «Ріверсайд Девелопмент Лтд» і ТОВ «Фірма «Резон» подав адвокат Олександр Богданов.

Нагадаємо, 31 липня Октябрський райсуд Полтави наклав арешт на вказані ділянки у рамках кримінального провадження яке розслідують слідчі Державного бюро розслідувань під процесуальним наглядом Офісу Генпрокурора. За даними слідства, наміри забудови не відповідають призначенню цих ділянок.

Зауважимо, що зять головуючого судді Валентина Томилка є заступником начальника другого відділу організації процесуального керівництва управління організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіальних підрозділів ДБР.

Як повідомлялося, державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила у видачі дозволу на будівництво житлових будинків по вул. Дегтярна, 2-4 (вул. Кожум’яцька, 10-ж).

ІА "Вголос": НОВИНИ