Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду.

«01 серпня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційні скарги прокурора та сторони захисту, подані на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 21 червня 2018 року, якою повернуто прокурору обвинувальний акт у кримінальному провадженні», – йдеться в повідомленні.

Крім самого Мартиненка обвинувальний акт стосується ще 5 фігурантів. Це керівник ПАТ «ОГХК» Руслан Журило, гендиректор ДП «Східний ГЗК» Олександр Сорокін, перший заступник голови «Нафтогазу» Сергій Перелома, заступник гендиректора Держконцерну «Ядерне паливо» Володимир Богданець та керівник дочірнього підприємства «Атомкомплект» в складі «Енергоатому» Валерій Васильков.

«Ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 21 червня 2018 року, в частині повернення прокурору обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні – скасовано та призначено новий розгляд у суді першої інстанції», – вирішив суд.

Нагадаємо, що Шевченківський райсуд Києва повернув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для усунення недоліків справу щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка та інших осіб, підозрюваних у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом.

Як повідомлялося, 21 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила обвинувальний акт колишньому народному депутату від «Народного фронту» Миколі Мартиненку, якого підозрюють у заволодінні майном держпідприємства «НАЕК Енергоатом».  22 травня справу Мартиненка передали на розгляд суду.

20 квітня 2017 року детективи НАБУ та прокурори САП затримали двох осіб — екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу та одного його спільника — за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації») та ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України, через які ДП «СхідГЗК» завдано збитків на суму 17,28 млн дол США

Вже 22 квітня 2017 року Солом'янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ