Це вплине на додатки, які не оновлювалися протягом останніх двох років, інформує ВВС Україна.

Попри те, що розробники вже не займаються такими додаткам, власники, як і раніше, часто користуються деякими з них.

iOS 11 обмежується додатками, написаними лише на так званому 64-бітному коді.

Те, що компанія відкидає підтримку 32-бітної програми, дає змогу Apple оптимізувати свою операційну систему і допомагає їй працювати швидше. Їй тепер не треба завантажувати дані зі старими програмами.

Раніше Apple пояснювала, що розробникам відносно легко переробити свої програми, тому App Store перестав оновлювати додатки, у яких немає 64-бітної підтримки з червня 2015 року.

Останні зміни перевертають загальну тенденцію підтримки застарілого програмного забезпечення для операційних систем протягом тривалого періоду.

«Два роки – короткий період для того, щоб застаріти, навіть у технологічному світі, де все розвивається дуже швидко», – сказав професор Алан Вудворд з обчислювального відділу Університету Суррея.

За його словами, найкращий приклад для постачальників технологій – це компанія Microsoft, яка якомога довше намагається зберегти усі можливості.

«Для iOS 11 не було важко продовжувати підтримувати 32-бітне програмне забезпечення, тому складно не зробити висновок, що Apple дійсно намагається прискорити темп і змусити людей рухатися далі».

Оновлення iOS 11 мають випустити незабаром.

Додатки, яких стосуються зміни, були розроблені компаніями, які зараз сфокосувалися на інших проектах. Але у списку є й відомі програми.

кілька продуктів від Disney

відеоігри, у тому числі XCOM: Enemy Within та Flappy Bird

британська версія програми для фінансових операцій American Express's Amex на iPad

кілька додатків та книг видавництва Penguin.

Деякі з цих продуктів досі продаються у магазині App Store.

Власники iPhone та iPad можуть дізнатись, до яких продуктів втрачається доступ, перейшовши в меню «Налаштування» на своїх пристроях. Потім необхідно натиснути кнопку «Про» і перейти до підрубрики «Програми».

ІА "Вголос": НОВИНИ