Про це повідомило в четвер видання The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

Телепередачі будуть доступні ексклюзивно користувачам потокової служби Apple Music. «Яблучний» гігант веде переговори з досвідченими виробниками контенту з приводу придбання прав на ТВ-шоу.

Apple давно цікавиться виробництвом власного відеоконтенту. Раніше в минулому році компанія анонсувала своє перше ТВ-шоу, яке присвячене «економіці додатків», а музику до нього написав засновник групи The Black Eyed Peas - репер Will.i.am. Участь в проекті також взяли відомі продюсери Бен Силверман і Ховард Оуенс.

Джерела, знайомі з планами компанії, повідомили, що Apple планує поставити на потік виробництво власного відеоконтенту до кінця 2017 року. Apple не буде приховувати відомості про те, скільки користувачів подивилися програми, і демографічні характеристики глядачів.

Apple також встановила контакти з досвідченими маркетинговими фахівцями з кіностудій і телевізійних мереж. Обговорювалося просування контенту, повідомило джерело.

Крім телевізійних шоу, американський гігант комп'ютерної електроніки планує випускати власні фільми, але ця ідея тільки в планах.

На початку 2016 року видання Fast Company повідомило, що Apple хоче залучити на свою сторону талановитих продюсерів і кінорежисерів, які допоможуть їй у створенні цілої лінійки оригінальних телешоу. Відеоконтент буде доступний тільки користувачам iTunes і Apple TV.

-

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ