Компанія Apple збирається випустити бюджетну версію iPhone X, що нагадує його за функціоналом. Нові смартфони можуть надійти в продаж вже наступного року, пише Portaltele.com.ua.

На думку експертів японського технічного блогу Mac Otakara, «дешева» версія буде коштувати $900. Бюджетні iPhone X отримають OLED-екран, Face ID і систему камер TrueDepth.

«Фахівці стверджують, що випуск недорогих смартфонів дозволить Apple успішніше конкурувати з китайським брендами, які поступово «захоплюють» ринок», - зазначають на японському блозі.

Разом із тим, у компанії Apple заявили, що в листопаді і грудні скорочують виробництво iPhone 8 і iPhone 8 Plus майже вдвічі. Цей крок знизив акції компанії на 1,5 відсотка. За словами експертів, цей випадок є першим в історії компанії, коли виробництво гаджетів скорочується відразу ж після їх випуску.

На думку аналітиків, низький попит на нові iPhone може мати два пояснення. По-перше, покупці могли не побачити разючої відмінності між новими і торішніми моделями. По-друге - покупці можуть очікувати появи у продажу флагмана - iPhone X.

ІА "Вголос": НОВИНИ