Скандал наприкінці футбольного матчу у відборі до чемпіонату світу з футболу 2022 між командами Сербії та Португалії виник за участі португальського нападника Кріштіану Роналду.

Зірковий португалець за рахунку 2-2 на останній доданій хвилині таки пробив воротаря гостей і м'яч котився у порожні ворота. (Дивитися відео нижче з 8.25 хв). Однак захисник сербів спромігся вибити м'яч, щоправда, круглий таки перетнув лінію воріт щонайменше на цілий корпус м'яча із великим зазором. Роналду почав апелювати до бокового арбітра і головний рефері зустрічі Данні Маккелі показав португальцю жовту картку. Розлючений Роналду кинув капітанську пов'язку на поле, демонструючи своє невдоволення рішенням арбітра. А система відеоповтору (VAR) у матчах відбору до чемпіонату світу не застосовується.

У підсумку португальці втратили перемогу, а разом з нею і три очки. Матч так і закінчився 2-2.

Вже згодом, після гри головний арбітр матчу вибачився перед Кріштіану Роналду за незарахований гол. Однак це вже не змінить результату гри. Збірні Сербії та Португалії отримали кожна по очку у залікову таблицю групи, де виступають.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 березня, збірна України у групі D у Києві на НСК "Олімпійський" о 21.45 зіграє свій другий офіційний матч із Фінляндією. У першому турі українці сенсаційно зіграли внічию із чинними чемпіонами світу французами на їх полі - 1-1. Натомість фіни зіграли 2-2 із збірною Боснії та Герцеговини. У обидвох збірних по одному очку у таблиці.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ