Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович розповів про жахи, які відбувались у містах, де перебували російські окупанти. Зокрема у Бучі, Гостомелі та Ірпені.

Про це Олексій Арестович повідомив у своєму відеозверненні.

За його словами, світ має побачити ті жахи, які скоїли рашисти з українцями та українськими містами.

«Буча, Ірпінь та Гостомель - це міста, які звільнені і являють собою картинку з постапокаліптичного фільму жахів. Серед вже знайдених жертв цих воєнних злочинів російських військ - зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, вбиті діти, вбиті літні люди, вбиті чоловіки», - зазначив він.

Арестович зазначив, що у багатьох вбитих зав'язані руки та наявні сліди катувань, більшість також вбита пострілами у потилицю.

«Про такі речі як пограбування чи намагання забрати коштовності або пральні машини й годі говорити. Це безумовно буде враховано прокуратурою і правоохоронними органами, і міжнародними кримінальними судами», - зазначив він.

Радник очільника ОП додав, що жоден злочин не залишиться безкарним.

«Інших новин сьогодні не буде. Світ має жахнутися від того, що відбулося в Бучі, Ірпені та Гостомелі. На жаль, я думаю, що в інших містах України картинка не краща. Але ЗСУ, інші сили оборони та спецслужби України зроблять усе, щоб знайти і покарати злочинців», - підсумував Арестович.

 

Нагадуємо, у звільненому від окупантів місті Тростянці у середу, 30 березня, було знайдено тіла двох мешканців з вогнепальними пораненнями. Відомо, вони обоє були зв'язані.

Так, зараз прокуратура проводить досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

ІА "Вголос": НОВИНИ