Сьогодні, у першій половині дня, відбулась спроба захоплення приміщень першого поверху львівського Будинку архітектора (Порохова вежа»). Про це кореспонденту «Вголосу» повідомив член Спілки архітекторів України Юрій Джигіль.

Кілька днів тому «Вголос» писав про намагання Львівської облради відібрати у архітекторів частину приміщень Порохової вежі. А сьогодні представники Галицького відділу Державної виконавчої служби м. Львова, які прийшли до Порохової вежі, склали акт на виконання рішень про виселення ФОП Яцейко І.І. та ФОП Шевців Л.М. які раніше співпрацювали зі Спілкою архітекторів. За словами Юрія Джигіля, угоди з цими підприємцями Спілка розірвала ще місяць тому. Тому представники Спілки архітекторів передали державним виконавцям документи, які були спрямовані у відповідні органи з метою призупинення дії вказаних судових рішень.  Адже виселити підприємців, яких вже немає у приміщенні, неможливо. Натомість перший поверх Порохової вежі займає безпосередньо Спілка архітекторів.

«Судові виконавці перевищили свої повноваження і намагалися опечатати приміщення, що знаходяться у законному користуванні ЛооНСАУ, - зазначив Юрій Джигіль. -   Зважаючи, що у цих приміщеннях знаходиться спілчанське майно, спілчани не дали це зробити. Вважаю, що хтось просто хоче зайняти частину першого поверху і закрити до нього доступ. Поліція, яку викликали представники державної виконавчої служби, у ці події не втручалися».

Архітектори заявили, що будуть і далі відстоювати свої законні права на користування Пороховою Вежою, яка є цілісним майновим комплексом.

ІА "Вголос": НОВИНИ