Генштаб Туреччини розпорядився привести війська на кордоні з Сирією в стан підвищеної бойової готовності. Як передає Anadolu, на кордон із Сирією прибула бронетехніка.

Питання можливої ​​військової операції в Афріні залишається на порядку денному Анкари.
У районах Хасса та Іскендерун, у прикордонній з Сирією турецькій провінції Хатай, стягнуті танки.

Напередодні під головуванням президента Реджепа Ердогана відбулося засідання Ради нацбезпеки Туреччини. За його підсумками було оприлюднено заяву, в якій говориться, що Туреччина не дозволить створити біля своїх кордонів зону, підконтрольну терористам, і вживатиме всіх необхідних заходів для запобігання формування армії терористів в регіоні.

У документі наголошується, що для забезпечення захисту кордонів Туреччини, безпеки турецьких громадян і жителів регіону на першому етапі будуть зроблені негайні і рішучі кроки щодо запобігання загроз, що виникають на заході Сирії.

Вперше терористи PKK заявили про себе в 1984 році. У наступні роки вони здійснювали криваві теракти, щоб дестабілізувати ситуацію і розколоти Туреччину. США і Європейський союз внесли PKK в списки терористичних організацій.

Терористична організація PKK здійснює збройні напади на державні структури і громадян Туреччини.

Незважаючи на спроби Анкари знайти шляхи врегулювання ситуації, терористична організація PKK з липня 2015 року відновила збройні напади. З цього часу загинули близько 500 мирних жителів і 800 співробітників сил безпеки.

Як писав «Вголос», Президент Туреччини Ердоган пригрозив знищити створювані коаліцією на чолі з США військові сили на турецько-сирійському кордоні. Він також закликав союзників Туреччини не ставати на шляху Анкари в її боротьбі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ