Про це повідомив нардеп Дмитро Лінько.

Відповідний указ датований 29 квітня. Окрім скандального парламентаря та екс-радника колишнього глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі українського громадянства позбавили ще трьох осіб – Дениса Новгородського, Оксану Нусс та Лілію Юзич.

«Щоб не залишилось сумнівів про громадянство Aндрія Артеменка. Зрадників ніхто і ніде не прийме. Це назавжди!» - зазначив Лінько у коментарі до фото указу.

Боровик у коментарі УП повідомив, що нічого не знає про указ Порошенка. За його словами, причин позбавляти його українського громадянства немає.

«Українські органи до мене не зверталися, і питання мого громадянства ніхто, крім німецького уряду, зі мною не обговорював. Причин для позбавлення мене українського громадянства немає - після надання мені українського громадянства я друге громадянство не приймав і на службі іноземних країн не був. Тому якщо президент справді щось підписав, це не конституційно», - вважає екс-урядовець.

Разом з тим, Боровик додав, що перебуває за кордоном і повертатися до України не планує нібито через інформацію про підготовку провокацій проти нього.

«У червні минулого року коли я був у відряджені у Європі, мене повідомили, що СБУ готує провокацію в одеському аеропорту - якісь звинувачення і підпис про невиїзд. Тоді я вирішив до України не повертатись», - сказав він.

Екс-радник Саакашвілі заявив, що не вірить в українське правосуддя та українські правоохоронні органи. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ