Артисти інколи важливіші, ніж батальйонно-тактичні групи і стратегічна зброя. Бо спершу приходить Кіркоров, Басков, Валєрія, група «Любе», а потім приходить Гіркін із автоматом і каже: «Ета наша зємля — тут русскіє пєсні пают».

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів письменник, актор, телеведучий Антін  Мухарський.

«Артисти — і Росія це добре розуміє — завжди були на вістрі ідеологічних атак. Тому російська держава, імпералістична, завжди приділяла величезну увагу кінематографу, всіляким масовим заходам. Бо для них це знаково. Вважають, що там, де співають російські пісні, — там Росія, де розмовляють російською мовою — там Росія, - зазначив він. - І Росія це прекрасно розуміє. І її адепти — свідомо чи несвідомо підтакують — «а ми будєм гаваріть па-рускі. Патамушта, єслі я здєсь гаварю па-рускі, значіт здєсь Расія».

За словами Мухарського, українцям ще тільки повчитися треба у росіян цього націоналізму вищого рангу, який у них переходить у «фашиствующій шовінізм». «Ми ж інші. Ми боронимо своє. А вони загарбують чуже. І оскільки 300 років ми були колоніальною державою і поклали мільйони українських життів, то я боюся, що і шлях до повернення України буде довгий», - резюмував артист.

Більше читайте тут: «Багато українців не зрозуміли, що війна — це їхній природний стан».

ІА "Вголос": НОВИНИ